Qeveria mban mbledhje, këto janë tri vendimet që u morën

LAJMEKOSOVE

9/6/20231 min read

Qeveria e Kosovës ka mbatur sonte një mbledhje në formë elektronike, në të cilën janë marrë disa vendime.

Sipas ZKM’së, në këtë mbledhje është miratuar Programi për Mbrojtjen e Konsumatorëve të Cenueshëm të Energjisë Elektrike për periudhën 2023-2024, i cili u prezantua sot gjatë ditës, shkruan Gazeta Online Reporteri.net.

Është miratuar edhe kërkesa e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit për ndarje të mjeteve buxhetore në vlerë prej 2,500,000 € (dy milionë e pesëqind mijë euro) për zbatimin e Masës 4.3 – Mbështetja e Kulturës dhe Sportit të Pakos së Ringjalljes Ekonomike, përkatësisht për mbulesën e shumës së garancisë për cedimin e të drejtave ekskluzive të Komitetit Ndërkombëtar të Lojërave Mesdhetare për organizimin e Lojërave Mesdhetare 2030, në rast se kandidatura e Kosovës shpallet e suksesshme për mirëpritjen e Lojërave Mesdhetare, Prishtina 2030.Poashtu është miratuar edhe Programi për zbatimin e Strategjisë së Energjisë së Kosovës për periudhën 2022-2025