Kosova anëtarësohet në Partneritetin për Qeverisje të Hapur

KOSOVELAJME

8/13/20231 min read

Kosova është bërë anëtarja më e re në organizatën The Open Government Partnership (OGP), që në gjuhën shqipe do të thotë Partneriteti për Qeverisje të Hapur.

Lajmin e ka bërë të ditur ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, përmes një shkrimi në llogarinë e tij në Facebook.

“I lumtur të ndaj lajmin se Kosova është bërë anëtarja më e re në Open Government Partnership. Ne, përmes kësaj organizate i bashkohemi kombeve të botës demokratike, duke u zotuar mbi parimet e përbashkëta për qeverisje të hapur, të përgjegjshme dhe inovative duke u angazhuar për rritjen e pjesëmarrjes së qytetarëve në vendimmarrje”, ka shkruar Krasniqi në njoftimin e tij.