Befason me gjestin e tij biznesmeni nga Suhareka

LAJMEKOSOVEMAGAZINA

8/15/20232 min read

Ismet Shala, një biznesmen i njohur nga Suhareka i cili vepron në Gjermani, ka bërë shumë emër në fushën e biznesit për suksesin e tij. Por përveç arritjeve në fushen e biznesit, zoti Shala njihet edhe për humanizmin e tij të jashtëzakonshëm.

Sot, ai ka bërë një gjest madhështor duke dhuruar një veturë të re punëtorit të tij, Bujamin Veseli nga Presheva , i cili ka qenë punësuar në kompaninë e tij “AHORN I.SHALA” prej vitit 2021. Kjo nuk është diçka e zakonshme dhe tregon përkujdesjen dhe vlerësimin e zotit Shala ndaj punëtorëve të tij.

Në një postim në Facebook, Ismet Shala shkruan: “Miq dhe shoqëri, dua të falënderoj nga zemra Bujamin Veseliun, një puntor i cili prej vitit 2021 ka dhënë kontributin e tij në kompaninë Ahorn I.Shala. Gjatë gjithë kohës dhe në momentet më të vështira, ai ka qenë pranë meje. Ky është një gjest i vogël për ta shpërbleyer, por është mjaftueshëm për ta falënderuar nga zemra dhe për t’i uruar vozitje të lirë! Faleminderit i nderuar!”

Ky veprim i shkëlqyer tregon se zoti Shala vlerëson ekipin e tij dhe nuk heziton të shprehë mirënjohjen e tij ndaj tyre. Dhurimi i një veture është një tregues i madh i mirëkuptimit dhe ndihmesës së tij ndaj punëtorëve të tij.
Në një botë ku shumë kompani punojnë vetëm me qëllim të fitimit të sa më shumë pasurisë, veprimi i zotit Shala na tregon një anë të ndryshme të biznesit, të cilën shumë herë harrojmë të vlerësojmë. Ai na tregon se të qenit një biznesmen i suksesshëm nuk duhet të jetë vetëm për t’i arritur qëllimet personale, por edhe për të ndihmuar dhe përkrahur ata që kanë kontribuar në arritjen e tyre.

Veprimi i zotit Shala na jep një mesazh të rëndësishëm për fushen e biznesit dhe për shoqërinë në përgjithësi. Ai na tregon se suksesi dhe humanizmi mund të shkojnë dorë në dorë dhe se, njëkohësisht, duke ndihmuar të tjerët, ne edhe vetë mund të jemi më të lumtur dhe të suksesshëm.

Ndaj, duhet të vlerësojmë dhe të inkurajojmë veprimet e tilla të mira dhe pozitive. Në një botë ku çdo ditë dëgjojmë për lajme negative, historia e zotit Shala na jep shpresë dhe na inkurajon të bëjmë ndryshime të mëdha, qoftë edhe duke filluar nga vepra më e vogël.

Fat të mirë për z.Ismet Shala dhe punëtorin Bujamin Veseli për ndërveprimin e tyre shembullor në botën e biznesit dhe për tregimin e humanizmit të tyre.